Vår Floristutbildning

När får man kalla sig florist? Det får du göra redan nu, om du vill. Florist är ingen skyddad titel, precis som konstnär, musiker,mm. Men för att klara av alla det som förväntas av en yrkeskunning florist och ha nödvändig kunskap om blommor och växter erbjuder vi en välplanerad och jobbförberedande grundutbildning.

" Att utbilda sig till florist är underbart! Att dagligen få arbeta i miljö fylld av det vackraste som finns, blommor, är det många som drömmer om. Visst, de är stundtals hårt arbete bakom allt det vackra vi skapar, men enligt min mening är det värt insatsen alla dagar i veckan. Om du har tankar på att arbeta som florist är detta en utbildning för dig. Jag brinner verkligen för att få att lära ut och dela med mig av all kunskap jag samlat på mig under mina snart 25 år som florist, och jag lovar, vill du lära dig floristyrket från grunden är detta en floristutbildning för dig." // Jenny Strandh

Om skolan

Vår skola ligger i Skåne mellan Malmö och Lund, närmare bestämt i Jakriborg/Hjärup. Hit tar man sig enkelt med bil, men ännu enklare med pågatågen från Malmö eller Lund på några få minuter.


På uppdrag av Malmö Stad är vi även anordnare av gymnasieutbildning / Florist via Malmö Lärlingscenter.

Kontakta oss om du vill komma på ett studiebesök.
Tel 040-378207 eller maila till jenny@isbs.se

schema för start 5 Oktober

intresseanmälan   floristutbildning

Startdatum :
8 Mars 2021 - 30 Juli 2021
Platser finns

Antal veckor: 21
Avgift: 44.900:-

Steg 1 ger dig grundläggande kunskap i floristyrket. Under Steg 1 lär du dig allt det som förväntas av en yrkeskunnig florist. Utbildningen varvas med arbetsplatsförlagd praktik, vanligtvis på hemorten. 21 lärorika veckor i blommornas underbara värld.
Ladda ner filen nedan för mer info.
 

prova på kurs 1

Datum : 15 - 17  September


Avgift:  3995:-

Ta ett kliv in i blommornas fantastiska värld och lär dig tekniken bakom korrekt bundna buketter. Lär dig kombinera färg och form för att skapa vackra arrangemang och få helt nödvändig kunskap om hur man tar hand om olika blommor för ett hållbart och lyckat resultat. Oavsett om du har planer på att bli yrkesflorist eller helt enkelt vill lära dig för din egen skull, är denna kurs utmärkt. Bedriver du en verksamhet och vill komplettera med försäljning av blommor är kursen helt perfekt.

prova på kurs 2

Datum : 15 - 17  September


Avgift:  3995:-

Prova på 2 går parallellt med Prova på kurs. Denna fördjupningskurs riktar sig till dig som inte fick nog av Prova på kursen och vill lära dig ännu mer.
Påbyggnadskursen kräver dock att du redan gått Prova på kursen