Vår Floristutbildning

När får man kalla sig florist? Det får du göra redan nu, om du vill. Florist är ingen skyddad titel, precis som konstnär, musiker,mm. Men för att klara av alla det som förväntas av en yrkeskunning florist och ha nödvändig kunskap om blommor erbjuder vi en välplanerad och jobbförberedande grundutbildning.

" Att utbilda sig till florist är underbart! Att dagligen få arbeta i miljö fylld av det vackraste som finns, blommor, är det många som drömmer om. Visst, de är stundtals hårt arbete bakom allt det vackra vi skapar, men enligt min mening är det värt insatsen alla dagar i veckan. Om du har tankar på att arbeta som florist är detta en utbildning för dig.  // Jenny

Om skolan

Vår skola ligger i Skåne mellan Malmö och Lund, närmare bestämt i Jakriborg/Hjärup. Hit tar man sig enkelt med bil, men ännu enklare med pågatågen från Malmö eller Lund på några få minuter.


På uppdrag av Malmö Stad är vi även anordnare av gymnasieutbildning / Florist via Malmö Lärlingscenter.

Kontakta oss om du vill komma på ett studiebesök.
Tel 040-544015 eller maila till jenny@isbs.se

prova på / 3 dagar
28 Feb - 2 mars

Att jobba som florist är underbart! Att dagligen få arbeta i miljö fylld av det vackraste som finns, blommor, är det många som drömmer om. Vår prova på-kurs är en perfekt introduktion till yrket och en komplett kurs för att bli sin egen florist för "husbehovet"

Under prova på kursen lär vi ut tekniken bakom sk. spiralbundna buketter vars syfte är att få maximal volym i en bukett med få stjälkar. Vi lär oss komponera buketter och dekorationer där de olika blommornas karaktär och uttryck är i fokus. Vi lär oss att arbeta med färg och form samt att varuvårda blommorna för en lyckad och hållbar blomsterupplevelse.

Kursens innehåll:
Varuvård
Snitteknik
Buketteknik
Dekorationsteknik
Färg & Formlära

Tider: 10.00 - 16.00
28 Feb - 2 Mars


I avgiften ingår allt material samt fika.
Medtag egen lunch. Kyl och uppvärmningsmöjligheter finns.

intresseanmälan    floristutbildning

Floristutbildning  
23 Januari - 11 Maj 2023Antal veckor: 16
Avgift: 49.500:-
Platser finns

Vår floristutbildning ger dig grundläggande kunskap i floristyrket. Under utbildningen lär du nödvändiga grunder som förväntas av en yrkeskunnig florist. Utbildningen varvas med arbetsplatsförlagd praktik, vanligtvis på hemorten. 16 lärorika veckor i blommornas underbara värld.

Här under kan du ladda ner all information och schema.