Modulkurser för florister

Ingvar Strandhs Blomsterskola och Heidi Mikkonen har nöjet att erbjuda påbyggnadskurser i modulform.  Dessa moduler riktar sig till dig som nyligen avslutat en grundläggande floristutbildning, men passar även dig som har ett antal år i branschen och behöver nytänk, inspiration och utveckling.

Kursledare och inspiratör på dessa modulkurser är Heidi Mikkonen.
Heidi har över 20 års erfarenhet av blomsterbranschen och arbetar bland annat som floristlärare och inspiratör. Hon är en välkänd profil i blommornas värld och har både tävlat och varit domare inom tävlingar i blomsterbinderi. 

bukett & dekoration

30 Augusti - 2 September
9.00 - 16.00 
Pris: 9.600:- ex.moms

Vidareutveckla dig i hantverket och öka lönsamheten. Under fyra fullmatade dagar går vi igenom idéprocess, färg, stil och hur du blir säkrare i din komposition. Hur ser idéprocessen ut och hur kan den snabbas upp och effektiviseras? Vi pratar om prissättning och ekonomi . Smarta, färdiga lösningar och knep att ta till inför kund. Du får lära dig och testa nya tekniker du har nytta av i butiken. Hur kan en inpackning påverka helhetsintrycket och få en bukett att se dyrare ut? Lär dig tänka utanför boxen och utöka din comfortzone.
På denna kurs varvas teori och praktik men är mest praktiskt orienterad.
Vi är övertygade om att detta är en kurs alla har nytta av och kommer att bli en riktig "ögonöppnare"

Kursen innehåller:
Buketteknik
Dekorationsteknik
Smarta genvägar 
Snabba lösningar 
Ekonomi
Prissättning
Säljteknik
Inpackning


brudbinderi

Våren 2022

Under denna kurs fördjupar vi oss i brudbinderi. Du får lära dig olika tekniker för att skapa brudbuketter och blomstersmycken. Vi går igenom dekorering av rum och hur man planerar i tex festlokaler. Brudkonsultation och prissättning. Målet med denna kurs är att du skall bli mer trygg i din roll som florist och att kunna konsultera, prissätta, planera och genomföra dekorering av fest och bröllop.
"Work smarter, not harder"
På denna kurs varvas teori och praktik men är mest praktiskt orienterad. Vissa moment är grupparbete




Kursen innhåller:
Brudbuketter
Blomstersmycken
Trender
Rumsdekorering
Stora installationer
Konsultation
Ekonomi
Prissättning