Floristutbildning Steg 1

Att jobba som florist är underbart! Att dagligen få arbeta i miljö fylld av det vackraste som finns,blommor, är det många som drömmer om. Visst, de är hårt arbete bakom allt det vackra vi skapar, men enligt min mening är det värt insatsen alla dagar i veckan. Om du har tankar på att arbeta som florist är detta en utbildning för dig.

Steg 1 ger dig grundläggande kunskaper i floristyrket. Utbildningen varvas med arbetsplatsförlagd praktik, vanligtvis på hemorten. För vidareutveckling och fördjupning i nedanstående ämnen är steg 2 ett utmärk val för att slutföra en komplett grundutbildning.
21 lärorika och inspirerande veckor i blommornas fantastiska värld  // Jenny Strandh

Notera att Floristutbildning / Steg 1 är inte CSN-berättigad på någon skola i Sverige f.n. För att boka en plats till utbildningen skall en anmälningsavgift om f.n. 4490:- vara oss tillhanda. Anmälningsavgiften är inte återbetalningsbar.
 

Utbildningsinnehåll

Binderiteknik / Hantverk
Det mest omfattande och viktigaste ämnet. Du kommer att lära dig:
Grunderna i varuvård
Varukunskap
Färg och formlära
Buketteknik
Dekorationer i dekorativ stil
Arrangemang

Helhet och detaljer.
Stilhistoria, stilarter

Brudbinderi
Brudbuketter i olika tekniker, tärnbuktter, corsage, hårblommor, konsultation/brudpar
Sorgbinderi
Grunderna i sorgbinderiteknik, höga sorgdekorationer, låga sorgdekorationer, runda sorgdekorationer, kransar, kistdekorationer, handbuketter.
Botanik
Latinska namn på de vanligaste snittblommorna, enklare skötsel av växter.
Exponering
Skyltning i butik, fönsterexponering, textning.
Branschekonomi
Prissättning, inköpsplanering, inkomst och utgiftsförhållande, svinn, kalkyler.
Försäljning

Om utbildningen

För att bli en bra florist krävs övning och åter övning. Detta för att bli säker i "händerna" och få upp hastigheten. Därför varvas utbildningen med arbetsplatsförlagd praktik i en blomsterbutik. Detta sker vanligtvis på hemorten och vårt kontaktnät med arbetsplatser sträcker sig såväl inom Sverige som internationellt. Vill man praktisera i sin favoritbutik är detta naturligtvis fullt möjligt.

 

Schema

8 Mars 2021 - 30 Juli 2021
 

Intresseanmälan